Placeholder image

Vendégkönyv


Placeholder image

 1. Amikor én elkezdtem az un 10 táncot, komoly elhatározás vezérelt, mert meguntam, hogy utáltam táncolni, meguntam, hogy szinte semmivel nem lehetett rávenni, hogy kimenjek a táncparkettre táncolni. Most már tudom, ez azért volt, mert nem tudtam táncolni, "égő" volt a táncparketten bénáznom. SZERINTEM MINDENKI UE. ÉRZI MA IS, AKI NEM SZERET TÁNCOLNI. Salsát akkoriban, még csak nagyon kevés helyen oktattak, talán 4 helyen, azt sem tudtuk mi az. Nagy elhatározással végig próbáltam majdnem mindegyiket, és mit ad Isten az volt az igazi, ahol CSAK EGYEDÜL SALSAT OKTATTAK az Arany 10-ben, Josenál, nem volt köze a 10 tánchoz, de mégis itt ragadtam, azóta is itt vagyok. Oly annyira megszerettem a salsat, hogy a 10 tánc kimaradt az életemből. Azóta voltam Kubában, tudom mi az, az igazi kubai salsa, ha hallok egy salsa zenét, vagy látok egy klippet, van egy értékítéletem róla, és azt hiszem, ez találkozik a hozzáértő kubai értékítélettel. Ezt kifejezetten csak Jose-nak köszönhetem.
  Ma azonban egy divat, egy üzletág lett a salsa oktatás. Mindenki érezze jól magát, csak ne minden tánciskola tanítását nevezzük kubai salsa oktatásnak, azt hagyjuk meg a kubaiaknak, hiszen ehhez ők értenek a legjobban. Akik elkezdenek salsat tanulni nézzenek szét a világhálón jó alaposan, ne keverjék össze a versenytánccal összegyúrt salsat az autentikus kubai salsaval, nézzenek meg sok tánciskolát, tapasztaljanak és döntsenek, ne csak egy hirtelen gondolattól vezérelve, döntsenek alapos megfontolásból, ahogy azt én is tettem annak idején. A legfontosabbat, azt hogy a nő legyen a tánc középpontjában, hogy a nő inspirálja a férfit, hogy egy közös boldogságot adó érzés legyen mindkét fél számára tánc, ne egy "rángatás-pörgetés-magamutogatás"-os produkció legyen, azt csak egy olyan kubaitól tanulhatod meg, aki tudja, érzi ezt, ÉS EZ KÉPEZI A TÁNC TANÍTÁSÁNAK A LÉNYEGÉT.
  Ezt ma Ti, Jose és Bea, a Salsa Tropical tánciskolában képviselitek, és még mindig találok valami újat az órákon, ami azt is jelenti, hogy követitek az autentikus kubai salsa fejlődését, hogy mindig élvezetes legyen a tanításotok.
  ÉN MINDIG IS MARADOK BÜSZKÉN SALSA TROPICALOS!
  Kocsis Imre

 2. Kedves Bea, José!
  Néptáncosként fontos nekem az autentika, a tiszta forrás.
  A tánc számomra több, mint figurák, mint lépések egymásutánja - sokkal inkább kapcsolat a zenével, a saját testemmel, de legfőképp a párommal.
  Örömmel tanultam Josétól a kubai salsa hangulatáról, érzéseiről - hogy ne csak az ütemre, de valóban a zenére táncolhassak!
  Ölellek Benneteket
  Szobonya Laci

 3. Nekem egy nagyon jó ismerősöm ajánlott benneteket, annyit mondott, ha salsázni akarsz, csak a Salsa Tropicalba gyere, mert már ő kipróbált rengeteg tánciskolát és ez volt a legjobb. Itt a zene is és az oktatók is a legjobbak. (Igaza volt.) Láttalak benneteket táncolni és nagyon tetszett ahogyan táncoltatok. Abban a pillanatban tudtam, hogy itt a helyem. Megnéztem a honlapon a bulikról és a táborokról készített fotókat és azt láttam, hogy mindenki mosolyog és boldog. Én is szeretek boldog lenni. Kb 7 évvel ezelőtt megpróbáltam és azóta is a Salsa Tropicalba járok táncolni. Az elején a zene teljesen rabul ejtett, a tánccal voltak problémáim. Nem csak a figurák és az egész stílus volt nehéz, hanem az első 4 évben nem tudtam rendszeresen órákra járni. 3 éve járok intenzívebben táncolni, azóta a salsa zene és a tánc szerelmese lettem. Azt tapasztalom, hogy minél jobban belemélyedek, annál inkább van mit tanulni, fejlődni. Nekem a salsa hatalmas szerelem, amibe csak még jobban belekeveredek. Nagyon szerencsés ember vagyok, hogy megtaláltam azt a hobbit, amitől egy másik dimenzióba kerülök. Amikor meghallom a salsa zenét nem érdekelnek a problémák (úgy is megoldódnak), nem érdekel a reggeli dugó a városban, sőt örülök, hogy tovább hallgathatom a salsát a kocsiban is. A munkámat is sokkal energikusabban végzem, mert tudom, hogy este salsa óra lesz. A salsa órákon meg van az egészséges mozgás, a jó hangulat és a vidám társaság.
  Köszönöm nektek Jose és Bea, hogy ezt az élményt egy héten négyszer (Hétfő, Szerda, Péntek + Szombati buli) megkapom Tőletek. Nagyon tetszik, mikor Jose mesél Kubáról, az ott élő emberekről, a kubai kultúráról és gasztronómiáról stb. Valóban a kubai emberek szegények, de a salsa ad egy olyan pozitív energiát nekik, amitől képesek boldogok lenni. Inkább leszek egy szegény, de boldog ember, mint egy gazdag depressziós.
  Jose az órákon nem csak tanít, hanem megtanítja férfiakat igazi, udvarias, nőket tisztelő férfinak lenni, ami nekünk nőknek nagyon fontos. Bea, te pedig a gyönyörű, kecses mozgásodon kívül megtanítod, hogy kell egy nőnek igazán nőnek lenni, hogyan legyen önbizalmunk, milyen legyen a kisugárzásunk, ami a férfiaknak fontos.
  Azt kívánom mindenkinek, hogy találja meg úgy a hobbiját mint én és ha szereti a kubai zenét akkor próbálja ki a salsát, lehet hogy neki is ilyen élményt fog nyújtani, mint nekem. Ez olyan nekem mint, ha 1 méterrel a föld felett járnék, rózsaszín ködfelhő, mennyország, egyszerűen leírhatatlan élmény, talán tényleg soha el nem múló szerelem.
  Herbert Beatrix

 4. Hogy miért is szeretek a Salsa Tropical csapatába tartozni?
  Ritka az olyan pillanat az életemben, amikor a munkát el tudom engedni. Az a hetente 2x1 óra amit Nálatok, Veletek tölthetek ilyen, maga a felszabadultság és öröm. Remek zenék, kellemes társaság, boldogsághormon, női oldal erősítése ...röviden.
  Köszönöm!
  Joó Emese

 5. Kedves Bea!
  Azért szeretlek benneteket mert kedvesen vagytok profik.A tanítás mellett közösséget is szerveztek.Többször volt szerencsém jó közösségek tagja lenni és tudom, hogy a közösség motorja a vezetője/vezetői.Többször jut el hozzá kritika, bántó megjegyzés, mint dicséret.
  Biztosíthatlak benneteket azok sokkal, sokkal többen vannak akiknek örömöt hozott Te, Jose és a Salsa megismerése.
  .....csak így tovább.
  F Sanyi az Örök Újrakezdő

 6. Szetem táncolni jobban mozogni, jobb stilussal s több kordinációval.Igazi Kubai feeling, igazi izgálmas s friss levegőt a verembe a tamnfolyamban.
  Adriano

 7. Kedves Bea, Kubában 2001-ben ismertük meg a salsa táncot és utána négyszer még elmentünk, sőt még fogunk menni. Az a hangulat, jó kedv és energia tetszik nekünk, ami ott van és lassan megismertük a különböző táncokat.
  Itthon kerestünk salsa iskolákat, amelyekben sok figurát oktattak és volt időszak, amikor nagyon nehéz táncnak találtuk a salsát. De szerencsére felfedeztük a salsa tropicalt, megismertük professzionális és hiteles oktatóit, vezetőit. Ők szívesen fogadtak és nyugodt légkörben van elég idő a legújabb figurák megtanulására. Az is jó, hogy ismételjük a figurákat és beépül a mozgásunkba.. A női, férfi külön órák is nagyon jók és megmutatják a kubai, továbbá a latin mozgást különféle tánctípusokban. A Lacinak a kubai mozgás kultúra megismerése rendkívül szimpatikus, ezek a mozgás órák nagy önbizalmat adnak neki. Ezeken az órákon megtanultuk felismerni a különbséget az egyes kubai és latinamerikai zenei ritmusok között és a táncfajták között. Az időpontok is megfelelőek. A csoport szimpatikus, mert úgy látjuk sok elkötelezett résztvevő van, akik élvezik a táncot. A zenék különlegesek, újak és változatosak, amelyeket nem hallunk máshol.
  A kubai salsában önmagát tudja adni a táncos és élvezi a ritmust. Puerto Ricóban láttam, ahogy táncolják a New York-i salsát, olyanok voltak, mint a táncversenyzők és mindenki ugyanazt a figurasotr lépte. Az egyik zenekarban kubai zenészek voltak és odajöttek szünetbe hozzánk, megkérdezték, hogy mi honnan jöttünk és hol tanultunk salsázni. A klubmenedzser is megjegyezte hogy kubai salsát táncolunk és bemutatott az ottani tánctanárnak, aki kérdezgetett a tánciskolánkról. Nagyon magas színvonalú és környezetű a táncklub, változatos, hangulatos zenei válogatással, ami lehetőséget ad a tanultak elmélyítésére kellemesen.
  Üdvözlettel:
  Kiss Kati és Kovács Laci
 

Kapcsolat:  (+36) 20 9746066 / (+36) 20 4479811 / info@salsatropical.hu